Rebel II – držák LCD displeje

IMG_8444_webPo počáteční euforii z tisku mi začalo vadit, že mám LCD displej k Rebelovi připevněný jen kouskem špagátku

Na thingverse jsem si proto vyhledal soubory s krabičkou a ovládacím knoflíkem, které jsem vytiskl (jsou to přesně tyhle ). Bohužel jsem narazil na dva problémy:

  • krabička se vytiskla o 1.5mm menší (doteď netuším proč, ale plošný spoj tam naštěstí šel narvat)
  • otočný prvek na displeji měl kruhovou osku, zatímco knoflík počítal s oskou s výřezem (nic, co by vrtačka nespravila)

Poté, co jsem si krabičku vytiskl, spasoval dohromady a umístil displej jsem ale narazil na problém, jak to celé připevnit na Rebela. Nikde jsem nenašel žádné řešení, takže nezbývalo, než udělat vlastní. Protože jsem v té době dostal od Petra Zahradníka tip na tinkercad, který jsem se začal učit, namaloval jsem držáky, které umožňují připevnění displeje na břevno osy X. Vzhledem k mým dosavadním zkušenostem v 3D tisku se držáky k již vytištěné krabičce lepí. Díl na pravé straně je robustnější, protože nad ním je ovládací kolečko.


Zatímco držák na levé straně tak festovní být nemusí… Po vytištění a přilepení jsem displej přimontoval šrouby M5*16, které se ale bohužel ukázaly jako příliš dlouhé, takže bylo nutné je podložit podložkami. Vhodnější šrouby jsou M5*10…

Nebyly nalezeny žádné obrázky


Za povšimnutí stojí použití tzv. brimu při tisku – jinak by se hrana odloupla od podložky…

2 komentáře u „Rebel II – držák LCD displeje“

    1. STL nikde, v textu zmiňuju tinkercad a tam jsou kompletní modely veřejně dostupné v mém účtu… Klíčová slova pro vyhledání LCD_back_Left a LCD_back_Right.

Komentáře nejsou povoleny.