Využití 3D tisku v práci – posun na Level 2

IMG_8800_webNěkteří z vás si možná vzpomenou na článek, kde jsem publikoval můj nápad, využít 3D tiskárny i v práci. Řešení upevnění LCD displeje, které jsem v tinkercadu namaloval bylo sice dobré, ale jak rostly moje schopnosti v tinkercadu a zkušenosti s 3D tiskem, tak mi také došlo, že to řešení je velmi primitivní a půjde ještě v mnohém vylepšit. Opět jsem tedy otevřel projekt držáku a téměř celý ho přepracoval. Inspiroval jsem se z konstrukcí mobilních telefonů a vyprojektoval celý systém jako dvojdílný bez nutnosti použít oboustrannou lepící pásku (tudíž nedojde k viditelným změnám na displeji a je možné jej vyreklamovat v případě vadného kusu).

IMG_8799_web

Jak je z obráku zřejmé, tak držák sestává ze spodní části a horního rámečku, do kterého přesně zapadá vlastní těleso LCD panelu. Pohromadě drží zaklapnutím plastových západek okolo spodní části.

IMG_8802_webIMG_8803_web

Celek je velmi kompaktní, po vytištění nebyl nijak upravován, nebo opracováván. Displej zapadl přesně (po úpravách rozměru a dalším tisku – opět Slic3r nezklamal a vnitřní rozměry udělal téměř o 1mm menší), západky drží spolehlivě i při pádu na zem z cca 1m výšky. Použitý materiál nyní je PLA a to z toho důvodu, aby finální výrobek nevypadal tak “papouškovsky”, protože ABS mám pouze v zelené a červené barvě.