ESPlorer – blíží se (konečně) nový pán Chaosu?

ESPlorerV několika článcích jsem zde již zmiňoval WiFi modul se SOC ESP8266 a stále rostoucí rodinu oficiálních i alternativních firmwarů – zcela na rovinu v tom začíná být pěkný chaos. Stejně rychle, jako probíhá vývoj verzí alternativních FW probíhá i vývoj oficiálního SDK (například 19.12. se objevila verze SDK 0.9.4, přitom verze 0.9.3 vyšla 21.11. ) Pro usnadnění ovládání a vývoje aplikací se objevila aplikace, která umožňuje psát jak pro LUA FW, tak i pro Micropython a obsahuje i záložku pro mladý Frankenstein FW. Program je dostupný na ruském fóru a je napsán v Javě. Chtěl jsem ho otestovat, ale bohužel místo spuštění jsem dostal tento obrázek:

Screenshot 2014-12-21 17.11.25

Aplikace totiž vyžaduje poslední verzi Javy, kterou se zatím bojím nainstalovat kvůli mému letitému Eclipse Kepler IDE, které zatím musím používat… Nemá někdo zkušenost, jak nainstalovat novou Javu tak, aby bylo zaručené, že mi všechno poběží jak má? Nemůžu si v tomto dovolit moc experimentovat…

4 komentáře u „ESPlorer – blíží se (konečně) nový pán Chaosu?“

  1. Ahoj, zkoušel jsem různé nástroje a zatím vyhrává LuaLoader. Je jednoduchý a hlavně stabilní na rozdíl od většiny ostatních včetně ESPloreru.
    Pěkné svátky.
    Pavel

    1. Ahoj,
      njn – já ho chtěl vyzkoušet i kvůli Frankenstein FW. Nejvíc by se mi stejně líbil Micropython 🙂
      Taky přeju hezké svátky
      Pavel

Komentáře nejsou povoleny.